torsdag den 24. maj 2012

Bolognese alla Frank

Bolognese(på italiensk, ragú alla bolognese) stammer oprindeligt fra Bologna i Italien. Det er en kødbaseret sauce som serveres til pasta. Udenfor Italien er bolognese sauce mest kendt som en tomatsauce tilføjet kød, og har meget lille lighed med den oprindelige ret ragú alla bolognese.

Det er også denne internationaliserede udgave af bolognese jeg her smider min version af.
Jeg er tit blevet spurgt hvad jeg putter i min bolognese, og ærlig talt følger jeg ikke en bestemt opskrift, men tager lige hvad der falder mig ind på dagen. Men ok i dag bed jeg mærke i hvad der kom i, og det vil jeg her dele med jer.
Ingredienser
1 spsk Olivenolie
1 finhakket løg
500 g hakket oksekød
2 gulerødder
1 dåse hakkede tomater (friske danske tomater er jo udenfor sæson)
1 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
15 blade frisk basilikum
1 stk kanelstang 3-4 cm.
1 spsk balsamico eddike
2 tsk sukker
salt/peber
Pasta efter smag og lyst
Parmasan ost, frisk,  ikke den forfærdelige granulat der lugter af yak.
Jeg starter med at forberede mine ingredienser.
Hak løget mellem fint.
Skræl og riv dine gulerødder groft. Kan skæres i skiver, men jeg vælger at rive dem, da de så ikke kan undgås og pilles fra så alle får bid i det sunde. Her kan et microplane rivejern anbefales, kan ikke leve uden dem i mit køkken.
Pil hvidløget, åben dine dåser, eller slå og hak eventuelle friske tomater.
Hak basilikum efter egen smag, jeg foretrækker dem grofthakket.
Varm olien i en gryde, ikke for varmt da olivenolien kan blive bitter ved for høj varme.
Svits løgene i olien til de er blanke, tilsæt kædet og svits ved konstant omrøring til kødet er brunt og smuldret. Tilsæt gulerødder og svits i et par minutter.
Tilsæt tomaterne og tomatpuréen samt kanelstangen og lad det komme i let kog. Tilsæt basilikum og riv/pres hvidløget i, jeg foretrækker at rive hvidløget på et fint microplane rivejern.
Tilsæt balsamico og sukker.
Kanelstangen skal fiskes op lige så snart man kan dufte kanelen, bolognesen skal kun have et pift af kanel og ikke en gennemtrængende smag.
Sæt pasten, jeg bruger altid Barilla pasta, farfella eller fusilli. Og ja jeg ved det godt...jeg burde lave min egen paste...
Lad bolognesen simre ved svag varme mens pastaen koger al dente.
Smag bolognesen til med salt og peber.

Anret ALTID maden, der er ikke noget mere u charmerende end gryder på bordet.

Rund anretningen af med et pift friskrevet parmasan og en dusk basilikum.
Kan serveres med groft brød.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar