torsdag den 10. maj 2012

Grove Pitabrød / Burgerboller

ingredienser

2½ dl lunken vand
25 g gær
½ dl olivenolie
½ spsk. Salt
½ spsk. Sukker
3 dl rugmel
ca. 4-5 dl hvedemel
1 æg til pensling


Gæren opløses i det lunkne vand 36 grader. Tilsæt resten af ingredienser og ælt dejen til den er blød og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm. tykkelse. Tag en skål eller en stor kop og tryk cirkler ud. Læg dem på bagepapir, dæk med viskestykke og hæv i yderligere 30 minutter. Pensl dem med æg og sæt i en 225 grader forvarmet ovn i ca. 10-15 minutter. De er bedst lune
Kan også anvendes som burger/sandwich boller. Her skal dejen rulles ud i 2 cm tykkelse og stikkes ud i ønsket størrelse. Bagetiden skal måske forlænges med et par minutter.


1 kommentar: