torsdag den 10. maj 2012

Humus - Hummus

ingredienser

3 dl kikærter (250 g)
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
saft af en halv citronsaft
½ tsk. stødt spidskommen
1 dl tahin (sesampasta)
salt og peber

Læg kikærterne i blød i vand og opbevar dem i køleskabet natten over eller min 10 timer
Dræn kikærterne i et dørslag og skyl dem god med kold vand

Kom kikærterne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Sæt gryden over og lad det komme op og kåge, skru ned og lad kikærterne simre i en time.


Dræn kikærterne (gem 1 dl kogevand) og lad dem køle af. Har du travlt kan du lade dem køle i koldt vand.


Put kikærterne i en blender eller foodproccessor. Tilsæt hvidløg, olie, citronsaft, spidskommen, og tahin. Blend det hele sammen.


Tilsæt eventuelt mere citronsaft eller noget vand, til du får den ønskede konsistens.


Smag til med salt og peber og servér gerne med lidt god olivenolie

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar