3 dl kikærter (250 g)
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
saft af en halv citronsaft
½ tsk. stødt spidskommen
1 dl tahin (sesampasta)
salt og peber
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
saft af en halv citronsaft
½ tsk. stødt spidskommen
1 dl tahin (sesampasta)
salt og peber
Læg kikærterne i blød i vand og opbevar dem i køleskabet
natten over eller min 10 timer
Dræn kikærterne i et dørslag og skyl dem god med kold vandKom kikærterne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Sæt gryden over og lad det komme op og kåge, skru ned og lad kikærterne simre i en time.
Dræn kikærterne (gem 1 dl kogevand) og lad dem køle af. Har du travlt kan du lade dem køle i koldt vand.
Put kikærterne i en blender eller foodproccessor. Tilsæt hvidløg, olie, citronsaft, spidskommen, og tahin. Blend det hele sammen.
Tilsæt eventuelt mere citronsaft eller noget vand, til du får den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber og servér gerne med lidt god olivenolie
Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar