lørdag den 19. maj 2012

Kogt Cola med ingefær - En perfekt kur med forkølelse


Øv..kender du den følelse hvor ens hoved er ved at sprænges af snot, næsevægen han en fornemmelse der bedst kan beskrives som en let kilden blandet med en brændende fornemmelse, og halsen brænder som har du lige drukket et glas kogende vand godt spædet op med chili? Den fornemmelse har jeg nu, jeg er blevet rigtigt godt forkølet !

Så var det jeg kom i tange em en lille ting jeg lærte da jeg boede i Kina. Kogt cola med ingefær.

Kogt Cola med ingefær er et lægemiddel som kineserne har brugt i over 2000 år.  Den oprindelige opskrift var selvfølgelig ikke Coca-cola, men i stedet tilføjede man brun farin til en ingefær suppe for at søde smagen, men den dag i dan foretrækker man coca-cola.

Denne eliksir er lavet ved forsigtigt at koge cola i en gryde og tilføje i tynde skiver eller knust/revet ingefær. Ingefær stiger til overfladen og syder i den simrende cola. Efter et par minutters simren, hæld det i et krus og tilføj eventuelt et par citronskiver for at tilsætte vitamin C.

Det skal drikkes varm, for at få den dobbelte brændende fornemmelse af varme og ingefær. Dette har en umiddelbar virkning på en halsbetændelse, men det løsner også en tilstoppet næse. Den koffein der er i colaen vækker sanserne og ingefær varmer hele kroppen indefra.

Ingredienser:

33 cl Coca-Cola
2-3 cm ingefær revet, hakket eller tyndt skivet.
evt. 1-2 skiver økologisk citron

Kog forsigtigt colean, og tilføj ingefær. Lad det simre i et par minutter.
Skal drikkes rygende varmt for at opnå den bedste virkning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar