mandag den 30. juli 2012

Chinese style agurkesalat

God som appetizer eller tilbehør.

Fakta:

Szechuanpeber, er bedre kendt under navnet "kina-peber". Går ligeledes under navne som fagara eller anispeber. Smagen af peberet, er lige så speciel som navnet. Duften minder om en blanding af citrus og anis. Stammer fra et bestemt område i det sydvestlige Kina, hvor det vokser på en busk. I dette område er maden stærkere, end i det resterende Kina. Szechuanpeber indgår ligeledes i " de fem krydderier". Anvendes primært i kinesisk madlavning.

Ingredienser:
  • 2 store agurker
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk Szechuanpeber
  • 2 spsk ris eddike
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 spsk sukker
  • 1-2 tsk chili-hvidløgspasta.
Flæk agurkerne på langs og fjern kernerne med en teske. Skær agurkerne i skiver ca 0,5 cm tykke. Kan med fordel gøres på et mandolinjern.Bland resten af ingredienserne i en skål og hæld dem over agurkerne. Bland og server.Mængden af chili kan reduceres, men det er meningen af denne ret/tilbehør skal være pæn stærk.

OBS: Szechuanpeber kan udskiftes med tørrede chiliflager hvis dette ønskes.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar