Fakta:
Szechuanpeber, er bedre kendt under navnet "kina-peber". Går ligeledes under navne som fagara eller anispeber. Smagen af peberet, er lige så speciel som navnet. Duften minder om en blanding af citrus og anis. Stammer fra et bestemt område i det sydvestlige Kina, hvor det vokser på en busk. I dette område er maden stærkere, end i det resterende Kina. Szechuanpeber indgår ligeledes i " de fem krydderier". Anvendes primært i kinesisk madlavning.
Ingredienser:
- 2 store agurker
- 1 tsk salt
- 3 spsk solsikkeolie
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk Szechuanpeber
- 2 spsk ris eddike
- 2 tsk sesamolie
- 1 spsk sukker
- 1-2 tsk chili-hvidløgspasta.
OBS: Szechuanpeber kan udskiftes med tørrede chiliflager hvis dette ønskes.
Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar