mandag den 27. august 2012

Hurtig Omelet på Grill/Ovn

Fakta:

I madlavningens verden er en omelet en ret lavet af pisket æg stegt i olie eller smør på en pande. Omeletten kan serveres sammenklappet med fyld så som ost skinke, spinat etc. For at opnå en luftig tekstur kan man piste hele æg sammen med lidt fløde, mælk eller vand. Ideen er at få små bobler af vanddamp fanget i den hurtig kogte/stegte æggemasse. Man kan også skille æggene i hvider og blommer og piske hviderne stive hvorefter de forsigtig vendes i de piskede blommer.

Ingredienser:

10 M/L æg
½ dl mælk
Salt/peber

Fremgangsmåde:

Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, salt og peber.
Pisk massen hårdt, jeg bruger en stavblender, til den bliver luftig og skummende.
(Kan ikke piskes stiv)

Forvarm din grill/ovn til 180/200 grader. Sæt en stegepande (bræddepande) med lidt olie i Grillen/ovnen til den er rygende varm.

OBS: Det er vigtigt at panden er rygende varm ellers er der chance for at æggemassen hænger i.

OBS: Vær sikker på panden kan benyttes i ovnen, jeg bruger en stegepande i rustfrit stål, og en Weber Spirit E-320 gasgrill.

Grill teknik:

Direkte varme til opvarmning, ved 200 grader og når panden er varm slukker jeg for de to inderste brændere lige inden jeg hælder æggemassen på panden. Panden placeres så den ikke får direkte varme.

Ovn: Varmluft 180 grader, Ikke varmluft 200 grader.

Bagetid ca. 15 min til massen kun er let fugtig på toppen.

Serveringsforslag:

I dag serverede jeg omeletten plain på et stykke friskbagt grov rugbrød og toppede den med tomater fra drivhuset samt purløg og et stykke sprødstegt bacon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar