mandag den 10. september 2012

Dum Aloo (Kylling - kartoffel curry)


Fakta:
Dum Aloo (også stavet Dam Aloo) stammer fra Kashmirske køkken. Oprindelige laves retten med kartofler, som regel mindre, der første dybt steges og derefter kogtes langsomt ved lav varme i en sauce med krydderier. Dum Aloo er en populær opskrift kogte over hele Indien.

Her er min version:

Ingredienser:
2 spsk. olie
2 løg snittet på langs
2 fed hvidløg fint revet
2 cm ingefær fint revet
1 spsk. garam masala
2 spsk. Karry
400 g. kartofler skåret i tern
2-3 gulerødder i fine stænger eller skiver
3 dl hønse bouillon
1 dåse hakkede tomater
2 kyllinkebryster skåret i tern.
2,5 dl youghurt natural el. cremefraiche

Klargør alle dine ingredienser.
Varm en Wok godt op med olie, tilsæt hvidløg og ingefær(pas på det ikke bliver branket,) tilsæt løg og kylling og stirfry til løgene bliver blanke ca. 3 min.
Tilsæt karry og garam masala og stirfry igen til aromaerne i krydderierne bliver frigjort.
Tilsæt bouillon og tomat samt kartofler. Og lad retten simre i 15-20 eller til kartoflerne er møre.
Undervejs skal der tilsættes gulerødder, jeg tilsætter dem 5 min før kartoflerne er færdige, da jeg godt kan lide dem med lidt bid i.
Til sidst røres youghurt el. cremefraiche i retten og den koges op.

Server med nan brød.

Der kan tilsættet chili efter smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar