tirsdag den 4. september 2012

Jordbær-Stracciatella ”Tiramisu” alla Frank

Vi fik inspirationen til denne dessert via en TV reklame. Det så så lækkert ud og skulle simpelthen bare prøves.

Ingredienser: (6 pers)
Jordbærgrød:
 
  • 1 kg frosne eller friske jordbær
  • 1 vaniljestang
  • 2,5 dl vand
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. Maizena
Jordbærrene skylles og renses. Koges møre i vandet, smages til med sukker og jævnes med det udrørte maizena. Lad grøden køle af.

Marinerede jordbær:
  • 1 bakke friske jordbær
  • 1 appelsin
  • 2 cl. cointreau

Jordbærrene skylles og renses og skæres i skiver ca. 3 mm
Læg jordbærrene i en skål og mariner dem i appelsinsaften og cointreau.
Lad det marinere i 30 minutter.

Chokoladesauce:

Er man feinschmecker kan man lave chokoladesaucen selv, men den på tube kan også bruges
  • ¼ liter Piskefløde 38%
  • 75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) fra Lindt eller lignende.Den billige kogechokolade kan ikke anbefalet.
Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen i. Rør jævnt  til chokoladen er smeltet. Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring, det er vigtigt at det ikke koger.

Yderligere ingredienser:
  • 18 ladyfingers/ Savoiardikager
  • Stracciatella is
Anretning:
Kom ladyfingerne i bunden af glas og hæld jordbærgrøden over. Lad det trække i 10 min. Læg et lag marinerede jordbær over. Top det med en kugle Stracciatella is og pynt med chokoladesaucen

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar