torsdag den 22. november 2012

Julesnaps

Julesnaps er en af grundstene til en god julefrokost.
Her er hvordan du laver din egen

Ingredienser:

Skrællen fra to økologiske appelsiner
6 cm kanelbark
6 hele nelliker
6 kardemommekapsler
1 tsk. Akaciehonning
1 flaske klar Brøndum snaps, smagsneutralt vodka kan også anvendes.

Fremgangsmøde:

Hvis du ikke kan finde appelsinskrællen tørret kan du lave det selv.
Skræl appelsinerne med en tyndskræller. Pas på ikke at få for meget af det hvide med, da det så bliver bittert. Læg skrællerne på bagepapir og stil det i ovnen ved 65 grader i 1 time, eller til det er helt tørt.

Put appelsinskræl, kanelbark, nelliker og kardemommekapsler i hver deres tepose bundet med en lille snor. Læg krydderiposerne i et stort glas og tilsæt snapsen samt honning.

Lad det trække i et par dage inden det smages til. Fjern gradvis de ingredienser du ænsker indtil snapsen får den smag du ønsker. Snapsen kan sødes lidt mere efter ønske.

Filtrer snapsen og så er den klar til servering.