søndag den 25. november 2012

Luksus Glögg


Hjemmelavet Glögg
En luksus glögg til os der holder af at forkæle vores gæster.
OBS: Brug ikke en aluminium gryde til denne ret

Ingredienser:
1 flaske rødvin. En ung solmoden italiener kan anbefales, den behøver ikke koste mere end 50 kr, men hold jer fra det helt billige sprøjt hvis I vil have en god Glögg.
2 Øko Appelsiner.
3-4 nelliker
3 kanelstænger ca. 3-4 cm. Stykket
150 g. smuttede hakkede mandler
150 g. rosiner vædet i Jamaicarom
Portvin
Rørsukker


Fremgangsmåde:
Rødvinen hældes i en gryde og varmes langsomt op (Må ikke koge).
Tilsæt krydderierne.

Skær appelsinerne i grove tern og pres saften ned i gryden.  Smid herefter også appelsinstykkerne i gryden og lad dem simre med.
Tilsmag glöggen med portvin og tilsæt de smuttede hakkede mandler samt de romvædede rosiner.

Smag glöggen til med rørsukker og eventuelt lidt mere portvin.


Glöggen må på intet tidspunkt koge, men skal kommet tæt på.
Gløggen kan serveres med det samme, men kan med fordel trække i et døgn inden den serveres.