fredag den 28. december 2012

Yoghurt pannacotta med hindbærgele

Yoghurt pannacotta med hindbærgele:
Hindbærgele:
220 g friske hindbær
1.5 dl vand
40 g rørsukker
5 blade husblas
Fremgangsmåde:
Opvarm hindbær, vand og rørsukker i et vandbad til sukkeren er smeltet og vander får en flot rød farve.
(Men pas på det ikke bliver for varmt da hindbærrene da vil opløse)
Opblød husblassen i koldt vand, dræn husblassen for vand og tilsæt dem til den varme hindbærmasse.
Kom 3 hindbær fra hindbærgeleen i hver panecottaform (8 stk. 125 ml forme) og fordel herefter saften i de 8 forme.
Jeg sier saften først hvis nogle af hindbærrene er begyndt at blive opløst.
Stil formene plant i fryseren i 5-10 min så massen kan sætte sig.
Pannacotta:
½ l fløde
50 g flormelis
5 blade husbles
2 dl yoghurt naturel
1 stang vanilje.
Fremgangsmåde:
Kom fløde, kornene fra vaniljestangen samt flormelis i en gryde og var det op ved middel varme under omrøring ca 3-4 min. Tag gryden af varmen. Opblød husblassen i koldt vand, dræn husblassen for vand og tilsæt dem til den varme fløde. Pisk herefter blidt yoghurten sammen med fløden til du få en jævn masse.
Fordel forsigtigt massen i de 8 pannacottaforme hvor hindbærgeleen nu er stivnet. Sæt på frys i 20 min eller på køl i 4 timer inden servering.
Hindbærsauce:
200 g friske hindbær
1 dl sukker
1 spsk citronsaft
Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte.
Pynt tallerknen med saucen inden pannacottaen vendes ud.



 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar