Yoghurt pannacotta med hindbærgele:
Hindbærgele:
220 g friske hindbær
1.5 dl vand
40 g rørsukker
5 blade husblas
220 g friske hindbær
1.5 dl vand
40 g rørsukker
5 blade husblas
Fremgangsmåde:
Opvarm hindbær, vand og rørsukker i et vandbad til sukkeren er smeltet og vander får en flot rød farve.
(Men pas på det ikke bliver for varmt da hindbærrene da vil opløse)
Opblød husblassen i koldt vand, dræn husblassen for vand og tilsæt dem til den varme hindbærmasse.
Opvarm hindbær, vand og rørsukker i et vandbad til sukkeren er smeltet og vander får en flot rød farve.
(Men pas på det ikke bliver for varmt da hindbærrene da vil opløse)
Opblød husblassen i koldt vand, dræn husblassen for vand og tilsæt dem til den varme hindbærmasse.
Kom 3 hindbær fra hindbærgeleen i hver panecottaform (8 stk. 125 ml forme) og fordel herefter saften i de 8 forme.
Jeg sier saften først hvis nogle af hindbærrene er begyndt at blive opløst.
Jeg sier saften først hvis nogle af hindbærrene er begyndt at blive opløst.
Stil formene plant i fryseren i 5-10 min så massen kan sætte sig.
Pannacotta:
½ l fløde
50 g flormelis
5 blade husbles
2 dl yoghurt naturel
1 stang vanilje.
½ l fløde
50 g flormelis
5 blade husbles
2 dl yoghurt naturel
1 stang vanilje.
Fremgangsmåde:
Kom fløde, kornene fra vaniljestangen samt flormelis i en gryde og var det op ved middel varme under omrøring ca 3-4 min. Tag gryden af varmen. Opblød husblassen i koldt vand, dræn husblassen for vand og tilsæt dem til den varme fløde. Pisk herefter blidt yoghurten sammen med fløden til du få en jævn masse.
Kom fløde, kornene fra vaniljestangen samt flormelis i en gryde og var det op ved middel varme under omrøring ca 3-4 min. Tag gryden af varmen. Opblød husblassen i koldt vand, dræn husblassen for vand og tilsæt dem til den varme fløde. Pisk herefter blidt yoghurten sammen med fløden til du få en jævn masse.
Fordel forsigtigt massen i de 8 pannacottaforme hvor hindbærgeleen nu er stivnet. Sæt på frys i 20 min eller på køl i 4 timer inden servering.
Hindbærsauce:
200 g friske hindbær
1 dl sukker
1 spsk citronsaft
200 g friske hindbær
1 dl sukker
1 spsk citronsaft
Kog hindbær og sukker op i en gryde sammen med citronsaft ca. 5 min. Pres saften gennem en sigte.
Pynt tallerknen med saucen inden pannacottaen vendes ud.
Pynt tallerknen med saucen inden pannacottaen vendes ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar