mandag den 21. januar 2013

Æble-mango chutney

Ingredienser

2 mango
3-4 madæbler
1½ dl æblecidereddike
2 tsk sorte sennepsfrø
2 dl sukker
1 tsk salt
1 tsk rød chili pulver
1 tsk finthakket frisk ingefær

Fremgangsmåde
Vask, skræl og skær æblerne i mindre både, ca. 12 per æble. De koger ud. Skræl og hak mangoen i mundrette stykker á ca. 2 x 2 cm. Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og kog ved middelvarme i 1 time. Rør i chutney under kogningen, da den store mængde sukker nemt kan få den til at brænde på,Chutneyen samler sig mod slutningen, men du kan tage gryden af varmen, lad den stå et par minutter for at køle af og derefter tilsætte under kraftig omrøring, en kartoffelmel-vand blanding.
Den kan opbevares i længere tid i køleskabet under tilsætning af en anelse atamon jvf. beskrivelsen på flasken.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar