Hjemmelavet rullepølse
Dag 1:
1 slag
2 l vand
20 sorte peberkorn
4 laurbær blade
250 gram groft salt
75 gram sukker
2 l vand
20 sorte peberkorn
4 laurbær blade
250 gram groft salt
75 gram sukker
Lad slagteren pudse og klargøre slaget.
Giv vandet et opkog med peber, laurbær , salt og sukker.
Lad lagen køle af og læg derefter slaget i lagen. Sørg for at slaget er dækket, vægt det eventuelt ned i lagen.
Stil lagen med slaget på køl i 24 timer.
Giv vandet et opkog med peber, laurbær , salt og sukker.
Lad lagen køle af og læg derefter slaget i lagen. Sørg for at slaget er dækket, vægt det eventuelt ned i lagen.
Stil lagen med slaget på køl i 24 timer.
Dag 2:
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
Olie
1 lille håndfuld peberkorn
Madsnor
Stegepose
Vand
2 fed hvidløg
Olie
1 lille håndfuld peberkorn
Madsnor
Stegepose
Vand
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i en
gryde ved middelvarme. Det er vigtigt de ikke bliver brune, men klare og
glatte. Lad det køle af
Knus peberkornene, jeg brugte en morter.
Bred slaget ud og fordel løgene på slaget. Drys med peber
efter hvor stærk du ønsker din rullepølse.
Nu skal rullepølsen bindes stramt med madsnor. Det er vigtigt at den er bundet hårdt og er lige tyk over det hele.
Nu skal rullepølsen bindes stramt med madsnor. Det er vigtigt at den er bundet hårdt og er lige tyk over det hele.
Kom den bundne rullepølse i en stegepose og sug alt luften
ud. Bind posen.
Bring vandet i kog og tilsæt rullepølsen. Den skal simre, ikke bulderkoge i 75 min.
Bring vandet i kog og tilsæt rullepølsen. Den skal simre, ikke bulderkoge i 75 min.
Efter 75 min lader du rullepølsen køle lidt ned i lagen.
Tag derefter rullepølsen op af posen og kom den i en
rullepølsepresser.
Stil presseren på køl i 24 timer.
Dag 3:
Tag rullepølsen ud af presseren, fjern snoren og så er du
klar til at spise.
Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar